Honda Club Forum: Plin u Civic 1.8 LS AT (2007) ??? - Honda Club Forum

Jump to content

• (2 Pages) +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Plin u Civic 1.8 LS AT (2007) ??? Molim pomoc u odluci :)

#1 User is offline   windsurfer 

• Newbie
  • Pip
  • Group: Newbie
  • Vozilo:Honda Civic 1.8 LS (2007)

Posted 22 September 2009 - 18:14

Molim pomoc :)

Buduci da nemam iskustva sa Hondama a upravo sam kupio Civic 1.8 LS AT (2007-90000km) koji po ZG hoce uzeti 10-11L molio bih pomoc:

- dali je na ovaj motor OK (nije opasno po motor) ugraditi plin?
- dal netko ima isti motor s plinom i iskustva?
- imam li plasticnu granu :) ?
- ako da, gdje ugraditi plin?

prelazim oko 30000-40000 tkm/godisnje

Hvalaaa unaprijed :) :notworthy: :notworthy:

P.S. dal nekom AT mjenjac u novom civic-u zna nekad ostati izmedju brzina ako skroz lagano dajete gas (kao pocme ici 2-3-2-3-2-3... )
0

#2 User is offline   Bono 

• N/A
  • PipPipPip
  • Group: SQUAD
  • Vozilo:Honda Civic 1.4is

Posted 22 September 2009 - 22:10

Tu imas sav info vezan za plin http://www.carmaster...ske-instalacije, za Honde bi najbolje rjesenje bio Prins sustav.
Kod njih se mozes raspitati oni su vec u dosta Civica ugradili plin, sto se tice AT mjenjaca negdje sam procitao da u servisu updataju software koji popravlja taj problem.
Sa Tportala: Honda je smeće, nikad bio nit nikad bude auto. VW rules! Vozim Polo-a 1.2 i super mi je taj autić!
0

#3 User is offline   Albona 

• faca
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Vozilo:honda civic

Posted 22 September 2009 - 22:19

Ugradnjom plina gubiš garanciju.
0

#4 User is offline   Bono 

• N/A
  • PipPipPip
  • Group: SQUAD
  • Vozilo:Honda Civic 1.4is

Posted 22 September 2009 - 22:31

View PostAlbona, on Sep 22 2009, 23:19, said:

Ugradnjom plina gubiš garanciju.

S obzirom da radi tako puno km, iduce godine ce mu ionako isteci jamstvo koji iznosi 3 godine ili 100 000km. A zato sam i stavio stranicu od car mastera jer on na plin daje jamstvo od dvije godine.
Sa Tportala: Honda je smeće, nikad bio nit nikad bude auto. VW rules! Vozim Polo-a 1.2 i super mi je taj autić!
0

#5 User is offline   windsurfer 

• Newbie
  • Pip

Posted 22 September 2009 - 22:45

@Bono -> hvala na informaciji i preporuci, ukoliko ovaj sustav bude skup, dali se isplati staviti BRC koji je netko spominjao?

jamstvo je do 100 000 a ja cu tih 10k km popapati za 2-3 mj. tako da mi je to manje vazno, htjeo bih samo prije poci reklamirati to neodlucno saltanje brzina i mislim da mi lager malo bruji prednji ljevi, samo nisam ziher dal to ide u jamstvo.

svakako cu poci u servis za mjenjac :o|

@ Albona -> hvala na upozorenju, jamstvo je skoro pa out :( zapravo samo me strah tog gorenja ventila radi suhoce plin :P

Jos jedno hvala, svaka preporuka je dobrodosla, plin cu slagati u 10.mj, dok se malo oporavim od kupnje i registracije :))
0

#6 User is offline   dar-mar 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Vozilo:Honda Accord 2.4 Type S 2006

Posted 23 September 2009 - 08:16

Kaj se tiče plinskih sustava uzmi Prins, BRC ili Landi Renzo....ni s jednim od ova tri nećeš fulat....
0

#7 User is offline   Esther. 

• 系列
  • PipPipPip
  • Vozilo:Aerodeck B18C MVJ

Posted 23 September 2009 - 08:31

View Postwindsurfer, on Sep 22 2009, 23:45, said:

@ Albona -> hvala na upozorenju, jamstvo je skoro pa out :( zapravo samo me strah tog gorenja ventila radi suhoce plin :P

Kod plina je sve moguce, ali mislim da se nemoras bojat da ces spalit ventil/e... ja se vozim vec 140tkm na plin u dva civica. Jedan je sa, a drugi bez vteca.

Ako si normalan, sve ce vjerovatno bit OK, no ako se vozis ko "debil", vozis ga stalno na visokim okretajima gdje se stvaraju visoke temperature, racunaj da ces prvo shebat gumice ventila... to je neizbjezno, mada nema pravila!

Drki ti je napisao koji sistemi su provjereni... Prins je najskuplji, ali isplati se... kod njega nemas "djecjih bolesti" kao kod ostalih...

I debelo nakon 100tkm vozis na istim injektorima, nema cukanja, trokiranja i slicnih stvari!
Posted Image
0

#8 User is offline   windsurfer 

• Newbie
  • Pip

Posted 23 September 2009 - 15:54

Hvala svima, prijedlozi su hvale vrijedni i iskustveni :)
Dobio sam ponudu za Prins s Lube-om ali to je 14.000 kn :( dok to atestiram izaci ce me auto 1xx.000 kn :( a i lova je u crvenom :) uz to troškovi do Rijeke.... doduse servis mi djeluje jako pouzdano...

Vidjeti cu sa BRC koja je cijena, ako je razlika 5 k kuna, za te novce mogu nove injektore 2 put valjda kupiti.

Hvala puno, ako nekom zapne sa PC-om, pitajte, tu sam doma :)
0

#9 User is offline   Mr.Z 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Vozilo:Engleski ,vrlo bolesni, pacijent

Posted 23 September 2009 - 20:09

View Postwindsurfer, on Sep 23 2009, 16:54, said:

Hvala svima, prijedlozi su hvale vrijedni i iskustveni :)
Dobio sam ponudu za Prins s Lube-om ali to je 14.000 kn :( dok to atestiram izaci ce me auto 1xx.000 kn :( a i lova je u crvenom :) uz to troškovi do Rijeke.... doduse servis mi djeluje jako pouzdano...

Vidjeti cu sa BRC koja je cijena, ako je razlika 5 k kuna, za te novce mogu nove injektore 2 put valjda kupiti.

Hvala puno, ako nekom zapne sa PC-om, pitajte, tu sam doma :)

Zašto Rijeka ?

Koliko vidim ti si iz ZG , a tu imaš nekoliko provjerenih plinskih centara.

Probaj AutoTim ili Plinski Centar Zagreb nazvati, pa objasni što te zanima i provjeri kaj nude.

AutoTim ti je na cesti za Malu Mlaku, a PCZ je na Staroj Samoborskoj, pa vidi kaj ti je bliže.

Nisam 100% ziher , ali čini mi se da AutoTim ugrađuje BRC , a PCZ LandiRenzo instalacije.

P.S. Što se tiče FlashLube podmazivača imaš more topica o isplativosti ugradnje, a postoji i TuneUp kaj se ubacuje direktno u tank od plina i traje nemam pojma koliko km, ali mi je Gonzo rekao ( dok je još radio u AutoTimu ) da je to jedino kaj si on stavlja u tank za podmazivanje.

This post has been edited by Mr.Z: 23 September 2009 - 20:12

0

#10 User is offline   Interparts 

• Member
  • PipPip
  • Vozilo:Civic 1.5 LS Sedan

Posted 24 September 2009 - 08:42

evo ti moje iskustvo...imao sam srecu da sam bio prvi u hrvatskoj koji je u rutingu preuzeo civica sa tim motorom 2006god, nakon cca 15-tak tisuca ugradili su mi plin i to je stavljen Lovato....najgore smece koje je moglo biti ugradjeno u auto....drzi se Princa ili BRC-a i nista drugo....imao sam Flash Lube i sa tim ti je stalno sranje jer moras nonstop pod haubu i podesavati brzinu "kapanja" ulja...(to ti dodje otprilike kao covjeku podesavas infuziju)... nadalje potrosnja plina po autoputu je bila oko 17-18 lit/100km.... odnosno od Zg od Lipovca sprzio bi tank od 55 lit plina...
Eto to ti je moje iskustvo....
LP
0

#11 User is offline   dar-mar 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Vozilo:Honda Accord 2.4 Type S 2006

Posted 24 September 2009 - 15:00

View PostMr.Z, on Sep 23 2009, 21:09, said:

Nisam 100% ziher , ali čini mi se da AutoTim ugrađuje BRC , a PCZ LandiRenzo instalacije.

malo si fulo.....AutoTim ugrađuje Landi Renzo uglavnom, PZC uglavnom Tartarini.....kao što sam reko preporučam ti Prins (Carmaster u Rijeci ili Zamateh u Zagrebu(Lučko)), Landi Renzo (AutoTim), BRC (Thomgas u Zagrebu ili još bolje Boyski u Podpićanu(Istra)).....ja imam Tuneup koji se dodaje svajkih 10.000 km u tank od plina i smatram ga boljim rješenjem od Flash Lube-a
0

#12 User is offline   maxwell 

• akcija :)
  • PipPipPip
  • Vozilo:Accord TypeS + LPG

Posted 25 September 2009 - 13:07

View Postdar-mar, on Sep 24 2009, 16:00, said:

malo si fulo.....AutoTim ugrađuje Landi Renzo uglavnom, PZC uglavnom Tartarini.....kao što sam reko preporučam ti Prins (Carmaster u Rijeci ili Zamateh u Zagrebu(Lučko)), Landi Renzo (AutoTim), BRC (Thomgas u Zagrebu ili još bolje Boyski u Podpićanu(Istra)).....ja imam Tuneup koji se dodaje svajkih 10.000 km u tank od plina i smatram ga boljim rješenjem od Flash Lube-a

ma ko će taj flash lube stalno namištat. evo meni je već ko zna koliko isključen. a dar-mar al s tuneup-om ne tribaš onda ka pazit da ne potrošiš tank do kraja ili kažu do četvrtine?
I reject your reality and substitute my own!
0

#13 User is offline   Mr.Z 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 25 September 2009 - 15:24

View Postmaxwell, on Sep 25 2009, 14:07, said:

ma ko će taj flash lube stalno namištat. evo meni je već ko zna koliko isključen. a dar-mar al s tuneup-om ne tribaš onda ka pazit da ne potrošiš tank do kraja ili kažu do četvrtine?

Točno, kad imaš TuneUp u tanku uvijek moraš paziti da ostane cca 1/4 puna jer se on slegne na dno i polako hlapi, pa ako potrošiš cijeli tank ode i TuneUp.

Ali to nije neki bed, brzo se navikneš, a kaže dosta njih da je neusporediv sa FlashLube.

Doduše Robi se vozi bez ičega za podmazivanje već par stotina tisuća km na dva Civica i nijednom motoru ništa nije izgorilo zbog plina.
0

#14 User is offline   cagliostro13 

• Boost Lover
  • PipPipPip
  • Vozilo:del sol

Posted 25 September 2009 - 15:39

jel se to dogadja sa flash lubeom samo kod Honde ili?
stari na fordu se vech vozi 30tkm i nema nikakvih problema sa nariktavanjem..podesili mu prvi put kad su ugradili i josh kad je bio na servisu i nish drugo..
0

#15 User is offline   BlueHonda 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Vozilo:Honda Civic D14A7 + LPG

Posted 25 September 2009 - 16:25

View Postcagliostro13, on Sep 25 2009, 16:39, said:

stari na fordu se vech vozi 30tkm i nema nikakvih problema sa nariktavanjem..podesili mu prvi put kad su ugradili i josh kad je bio na servisu i nish drugo..

Na plinskom forumu se tip zali da su mu na fordu 2006god. otisli ventili.
Pa ko bude pazio na 1/4 rezervoara jos ak ima mali spremnik 28 litara pa zapici na more moras skakati od benziske do benziske.
Meni je prilikom ugradnje stavljen TuneUp i nikakve razlike od prvog dana do danas sa i bez njega.
0

#16 User is offline   maxwell 

• akcija :)
  • PipPipPip
  • Vozilo:Accord TypeS + LPG

Posted 25 September 2009 - 20:22

View PostMr.Z, on Sep 25 2009, 16:24, said:

Točno, kad imaš TuneUp u tanku uvijek moraš paziti da ostane cca 1/4 puna jer se on slegne na dno i polako hlapi, pa ako potrošiš cijeli tank ode i TuneUp.

Ali to nije neki bed, brzo se navikneš, a kaže dosta njih da je neusporediv sa FlashLube.

Doduše Robi se vozi bez ičega za podmazivanje već par stotina tisuća km na dva Civica i nijednom motoru ništa nije izgorilo zbog plina.

ionako iman mali tank, još da i na to pazin svaki drugi dan bi ga tanka. ma i ja san prvih godinu dana u nekih 35k vozia bez podmazivanje i ništa nije bilo. ma samo da se dobro naštela plin i redovito štelovanje ventila i to je to, a sad naravno nećeš vozit trke na plin, iako neki jesu i ništa nije bilo :D

View Postcagliostro13, on Sep 25 2009, 16:39, said:

ma to se na svima s vrimenom raštela totalno, i meni je u početku bilo dobro, al s vrimenom počne vuć negdi zrak, šporka se cili mehanizam, ma užas.
I reject your reality and substitute my own!
0

#17 User is offline   windsurfer 

• Newbie
  • Pip

Posted 26 September 2009 - 17:02

Prvo isprika, postavio sam topic a onda ni glasa (brijo sam da ce mi stici mail kada netko odgovori, ali nisam podesio valjda :)

Hvala puno na iskustvima, pricao sam sa covjekom koji je stavio BRC plin u zg, negdje na slavonskoj (pitati cu gdje) i kaze da mu pali lampe i da trokira na malim okretajima, preko 4000 nema snage, u pitanju je ona Honda sa 6 sjedala kao monovolumen :(

Uzeo sam Civic slucajno (ispalo mi je) a radim makat 1000 km po ZG tjedno, sada plim mi TREBA :)) jer ovako ne zaradim nista, zaradjujem benzinskim :)

Panika mi je da ne stavim nesto i da se poremeti ovaj savrseni rad motora u kojeg sam se vec evo nakon kojeg tjedna doslovno zaljubio :)

Dali netko uz to zna, imam dojam da mi se malo cuje zadnji lager??? dal to mogu reklamirati jos dok imam jamstvo?

Hvala unaprijed svima :))
0

#18 User is offline   Mr.Z 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 26 September 2009 - 18:23

View Postwindsurfer, on Sep 26 2009, 18:02, said:

Prvo isprika, postavio sam topic a onda ni glasa (brijo sam da ce mi stici mail kada netko odgovori, ali nisam podesio valjda :)

Hvala puno na iskustvima, pricao sam sa covjekom koji je stavio BRC plin u zg, negdje na slavonskoj (pitati cu gdje) i kaze da mu pali lampe i da trokira na malim okretajima, preko 4000 nema snage, u pitanju je ona Honda sa 6 sjedala kao monovolumen :(
Uzeo sam Civic slucajno (ispalo mi je) a radim makat 1000 km po ZG tjedno, sada plim mi TREBA :)) jer ovako ne zaradim nista, zaradjujem benzinskim :)

Panika mi je da ne stavim nesto i da se poremeti ovaj savrseni rad motora u kojeg sam se vec evo nakon kojeg tjedna doslovno zaljubio :)

Dali netko uz to zna, imam dojam da mi se malo cuje zadnji lager??? dal to mogu reklamirati jos dok imam jamstvo?

Hvala unaprijed svima :))

To mu nekaj nije poštelano kak spada.

Doduše ovo što nema snage preko 4000 okretaja se dešava kad je plin pri kraju, jer je tada jako smanjen pritisak u tanku od plina, a za druge stvari da pali lampice ( pretpostavljam da misli na check engine lampicu ) se znalo dešavati na nekim novijim Acordima , a za trokiranje sam imao prilike osjetiti nakon promjene motora, ali to se vrlo jednostavno riješi odlaskom u servis na poštelavanje mape za plin.
0

#19 User is offline   cagliostro13 

• Boost Lover
  • PipPipPip
  • Vozilo:del sol

Posted 26 September 2009 - 20:14

problem je kaj svaki mehanichar kod nas misli da mozhe ugradit plin..ugradim ga i ja jer nie bed sve nasharafit,bed je podesit elektroniku da radi sve kak spada tak da nemoj kemijat sa nekim neprovjerenim mehanicharima,radje potroshi koju kunu vishe i odi kod nekog provjerenog i onda si miran..dechki su ti vech napisali di rade poshten posao tak da se drzhi tih savjeta..
0

#20 User is offline   Robi 27 

• Tek sam pocel pit a vec si mi dobra!!!
  • PipPipPip
  • Vozilo:EJ9 jednom davno,Corolla AE92

Posted 27 September 2009 - 14:43

Cini mi se da nitko nije spomenuo Auto Silvio,takoder ugraduje BRC i samo rijeci pohvale za njega...
Mint Kondišn Apšis Stajl

Posted Image

Pero. genije :

jel plocica tjesno sjedne na mjesto ili koda si bacio hrenovku u hodnik
0

• (2 Pages) +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users