pitanje..da'l troši više ili jednako,odnosno manje?? honda accord 2.3 vtec 2001.
Page 1 of 1
potrošnja kod vožnje pomoću tempomata
Posted 21 January 2010 - 23:44
ja bi rekao manje
jedino ako voziš u prevelikoj brzini i naletiš na brdo pa se onda on muči
jedino ako voziš u prevelikoj brzini i naletiš na brdo pa se onda on muči
Posted 21 January 2010 - 23:46
nije..120kmh na autocesti..ili 80-90kmh na staroj zagorskoj od zaboka do zg i obrnuto..
Posted 22 January 2010 - 00:50
-po uzbrdicama sam daje gas da bi odrzao istu brzinu
-ako "se muci" na niskim okretajima
na mazgi 6 od caleta, u sestoj na oko 140 konstantnih je na odredjenoj relaciji pila oko 7 i nesto sitno, a s tempomatom na istoj brzini skoro 9. (odmah drugi dan, tako da vremenski uvjeti su isti, isto nafte je bilo u autu, ista relacija, ista brzina, blablabla)
a zasto bi uopce bila manja potrosnja nemam pojma. moze eventualno bit ista. ali manja nikako.
obicno je neku sichu veca ali nis osjetno osim ako puknes 500injak km autoputa u komadu. onda ces vidit da si bez tempomata mogao ustedit 50ak kn benzine.
-ako "se muci" na niskim okretajima
na mazgi 6 od caleta, u sestoj na oko 140 konstantnih je na odredjenoj relaciji pila oko 7 i nesto sitno, a s tempomatom na istoj brzini skoro 9. (odmah drugi dan, tako da vremenski uvjeti su isti, isto nafte je bilo u autu, ista relacija, ista brzina, blablabla)
a zasto bi uopce bila manja potrosnja nemam pojma. moze eventualno bit ista. ali manja nikako.
obicno je neku sichu veca ali nis osjetno osim ako puknes 500injak km autoputa u komadu. onda ces vidit da si bez tempomata mogao ustedit 50ak kn benzine.
prodajem loodaru.
:/
:/
Posted 22 January 2010 - 08:17
s tempomatom nešto veća potrošnja
Olakšavanje i balansiranje radilica, zamašnjaka, remenica i sl...
Posted 04 March 2010 - 23:58
brane, on 22 January 2010 - 08:17, said:
s tempomatom nešto veća potrošnja 
Kolege from USA kažu da je Cruise Control fuel saver (štedi gorivo). Nije samo stvar u odmaranju noge, nego recimo da ideš po ravnoj cesti i npr. brzinom 120km/h i sa tempomatom, auto bi trebao manje trošiti jer održava konstantnu brzinu elektronski, a dok ti držiš gas ipak malo (ali malo noga drhti) pa ti auto ide par kilometara brže ili sporije, pa malo daš gasa pa otpustiš i tako stalno. Sigurno ste ćuli za pojam Autopilot u avionu ili brodu. Ja mislim da pri nekoj normalnoj brzini (do 140km/h) i na RAVNOJ (tu je kvaka) cesti auto troši manje. jer ako ti dođe neko brdo i konstanta uzbrdica, možda je bolje isključiti tempomat pa taj dio regulirati ručno. Meni je tempomat na 140 km/h od Grobnika do Ločkog i obratno i nikad ništa ne diram, samo pustim da me auto vozi i na benzincu (K20A6) to mi ispada nekih 7,5 litara/100km. Sutra idem u Zg pa izmjerim točno, na gore i na dolje. Vidjet ću kojom brzinom ću voziti (snijeg i ostale stvari) ali tempomat će biti stalno, pa napišem.
Page 1 of 1

Sign In
Register
Help
Forums
Members
Help
Calendar
Search

Back to top
MultiQuote