krovni wing za sedana 5 gen di nabaviti
Posted 07 February 2010 - 17:12
ko ima ili zna gdje se to da nabaviti neka se javi!!!
lp
Posted 07 February 2010 - 19:02
Posted 08 February 2010 - 17:26
Posted 08 February 2010 - 19:43
dado zgb, on 08 February 2010 - 16:26, said:
Sta si slijep?
http://www.vm-racing...r-mid-wing.html
Posted 09 February 2010 - 00:55
jsruk, on 09 February 2010 - 00:03, said:
nije al je tesko nabavljiv...
tad je bila takva cijena, sad se moze nabaviti nesto povoljnije..
Email:jan@vm-racing.com
Mob: 091 126 33 22
Neki od brandova koje imamo u ponudi:
Tein | Mugen | Spoon | Invidia | Skunk2 | TODA | Black Diamond | 5Zigen | Fidanza | HKS | Volk Racing | SSR | RS*R | Buddy Club | Injen | Jos mnogi!
Ponuda svih proizvoda sa JDM trzista, nove i rabljene robe, felge, masine, ispusni sustavi, carbonske haube, sicevi, itd...
Posted 09 February 2010 - 11:08
Posted 10 February 2010 - 11:19
jsruk, on 09 February 2010 - 00:03, said:
Hmmm, skupo, pa ajmo pogledati koliko takav spoiler kosta na ebayu.
Evo za pocetak link na proizvod: HB mid wing
Najjeftiniji mid wing od sellera koji je spreman slati za Hrvatsku za Civic HBa, kosta $137.25, plus $350 dolara za transport do HR. To znaci da je cijena u startu u americi $487,25, odnosno po danasnjem tecaju 2601,92 kn. Kada na to dodamo 10% carine to je 2.862,11 kuna, pa na to dodamo 50 kn troskova carinika, to je ukupno 2.912,11 kn. I na kraju na to ide pdv od 23% i imamo konacnu cijenu od 3.581,90 kn.
Taj isti mid wing od tog istog sellera ja dovezem i mogu prodati u Hrvatskoj za 2.098,13 kn. To je 1.483,77 razlike u cijeni!!
A ono sto jos bolje mogu napraviti je dovesti ovaj najjeftiniji mid wing kojeg seller ne zeli slati za HR za 1.560,31 kn. Sto je još 537,82 kn dodatne uštede.
Što nas zapravo dovodi do toga da je ovaj mid wing na našem siteu najjefitniji u odnosu na ostatak. Svjestan sam dado zgb ne trazi mid wing, ali na njega je pokazivao onaj link na VM Racing pa sam oko njega i napravio izlaganje primjera iz stvarnost oko cijena. Jer zelim pokazati da mi nismo budale koje ce nesto nabaviti za 100 kuna a onda preprodavati dalje za 1300 kuna više, radimo sa ciljem da za sve sto prodajemo postignemo najbolju mogucu cijenu, ovisno o uvjetima na trzistu te naravno golemim davanjima koje drzava namece. Nitko ne bi bio sretniji od mene da je moguce sve cijene svesti na razinu americkih, ali za to se moramo preseliti u ameriku.
A kada smo kod primjera, evo jos jednog primera, ako si netko privatno narucuje ovaj kompletan turbo kit za D seriju motora. Kosta ga 1050 dolara do Hrvatske, zatim 10% carine, preracunato u kunama to je 6.167,70 kn plus oko 50 kn troskova carinske obrade to je 6.217,70 kn. Na kraju na to dodamo 23% pdv-a i konacna cijena je 7.647,77 kn.
Isti taj turbo kit od istog trgovca sa ebay mi mozemo ponuditi po maloprodajnoj cijeni, znaci krajnjoj cijeni za kupca za 6.061,63 kn, ajmo zaokruziti na 6.000.00 kn a to je onda 1.647 kuna jeftinije nego u privatnom aranzmanu. Znaci zapravo je narucivanje preko VM Racinga pobjednicka situacija za sve koji su ukljuceni, za trgovca u americi koji proda, za nas jer radimo posao, za kupca u HR jer dobiva znatnu štedu u odnosu na to da sam narucuje robi i na kraju dobiva robu koju je htio.
Email: vedran@vm-racing.com
MSN: vm-racing@hotmail.com
Tein | Mugen | Spoon | Invidia | Skunk2 | TODA | Black Diamond | 5Zigen | Fidanza | HKS | Volk Racing | SSR | RS*R | Buddy Club | Injen | Jos mnogi!
Ponuda svih proizvoda sa JDM trzista, nove i rabljene robe, felge, masine, ispusni sustavi, carbonske haube, sicevi, itd...
Posted 10 February 2010 - 13:09
i josh jednom pitanjce, jel postoji moguchnost da ja nesh platim u US pa da seller to poshalje do vasheg skladishta u USA pa da vi to samo dofurate do HR i da to dobijem prije carine pa da solo obavljam carinu i porez?
znachi da vi samo obavite transport za koji tvrdish da je puno nizhi nego bilo koji drugi nachin transporta..primjera radi,ak je shipping za nesh 400$,za kolko to vi dofurate do hr?
i za kolko stigne? (USPS dodje uvijek kroz 10-tak dana)
i josh jedna stvar..one cifre kaj si ti naveo sa ebaya za shipping, te cijene ide dole i za pola jer vechina ih stavi za shipping UPS i FedEx pa kad ih kontaktirash, dobijesh cijenu za USPS koja je i vishe od 50% nizha..i ak kontaktirash bilo kojeg sellera koji nema istaknutu cijenu za shipping do Hr (osim ako izrichito ne pishe da shalju samo u US), svi che ti poslat cijenu za shipping..
a ovaj turbo kit stvarno nema shanse da se jeftinije nabavi nego kaj ga vi nabavite,stvarno odlichna cijena koju nudite!!
respect!!
This post has been edited by cagliostro13: 10 February 2010 - 13:27
Posted 10 February 2010 - 13:20
pa kaj nema nitko u hrvatskoj tko izrađuje takve stvari po povoljnijim cijenama??
I usput, kaj ruting drži toliki monopol da je npr. ona plastika oko šajbe cca 1500kn (to je netko tu rekao na forumu)!???

Posted 10 February 2010 - 13:48
Posted 11 February 2010 - 08:54
Posted 11 February 2010 - 15:29
cagliostro13, on 10 February 2010 - 13:09, said:
Ja mislim da ti sebi nabavis nesto jeftinije zato sto to nisu cisti racuni i svaki put ides u rizik da ti carina nece naplatiti pune troskove.
Kao tvrtka trebamo imati ciste papire i jasno se mora vidjeti koliko smo novca poslali van hr te u kojoj vrijednosti je roba stigla u HR te se te dvije brojke moraju poklapati, ako se ne poklapaju onda se to zove pranje novca.
Cijena ovisi o puno parametara i tesko mi je reci ovako napamet. Najbolje je napisati sto netko zeli pa kada vidim gabarite mogu odrediti visinu naknade za prijevoz robe u HR.
Od trenutka kada krene stigne za otprilike desetak dana.
a ovaj turbo kit stvarno nema shanse da se jeftinije nabavi nego kaj ga vi nabavite,stvarno odlichna cijena koju nudite!!
respect!!
Mi zbog povoljnih troskova transporta mozemo veliku kolicinu stvari dovesti povoljnije u HR od bilo kojeg osobnog prijevoznika, jednostavno se radi o tome da vozimo masivne posiljke i zbog toga dobivamo puno bolje cijene nego sto to netko moze privatno dobiti. Sto je veca stvar koji netko zeli prevesti to vecu ustedu mi mozemo ostvariti.
Posted 11 February 2010 - 15:58
crossfire, on 11 February 2010 - 15:29, said:
Je li to znaci da ces moci staviti neki dio i da ako su ti papiri cisti policija te nece moci zezati?(Ispuh npr)
Posted 11 February 2010 - 16:06
LowRider, on 10 February 2010 - 13:20, said:
Ja nisam taj koji odreduje koliko ce nesto kostati, krajnja cijena je posljedica troskova nabave robe. Siguran sam da cijene u HR mogle ici jos prema dolje, ali je tuning trziste za Japance jos uvijek godinama daleko od procvata kao sto je to u zapadnim zemljama koje nas okruzuju. Kada bi se nekome isplatilo drzati skladista robe za japanska vozila u Hr onda bi i konacne cijene bile bolje. Cisti primjer je engleska u kojoj je japanska scena izuzetno jaka i ima puno trgovina sa skladistima no i dalje te cijene nisu niti blizu niske kao u americi. Jer i UK tvrtke moraju placiti 10% carine ali s druge strane pdv im je dosta nizi nego u HR te oni kao i ostatak EU ne placaju carinu i pdv na transport robe dok mi u HR placamo. Drzavni aparat koji svojim nametima cijedi svakoga tko pokusa poslavi u HR je ogroman teret za gospodarstvo. Sto se tice cijena robe iz Japana one su udarile u samo dno i osim ako Jen opako ne krene kliziti prema dolje ili iz nekog razloga japanci polude i krenu dijeliti svoju robu sakom i kapom, mozemo zaboraviti daljnje pojeftinjenje njihovih proizvoda.
LowRider, on 10 February 2010 - 13:20, said:
pa kaj nema nitko u hrvatskoj tko izrađuje takve stvari po povoljnijim cijenama??
Pa ja bih postavio pitanje, za koga da to izraduje? Za 150 hondasa koji voze 7 razlicitih modela civica, jedan zeli OEM look, drugi mugen, treci spoon, cetvrti ima neku svoju ideju. Ima nas premalo a svi bi htjeli biti drugaciji. Kao drugo ne postoji potpora razvoju bilokakve proizvodnje u HR. Kako mi kroz ruke prolazi puno dijelova imali smo zelju pokrenuti proizvodnju nekih stvari koje su izuzetno skupe vani a u HR se mogu napraviti puno jeftinije. Nakon puno vremena i ulozenog truda, zakljucak cijele price je da se ne isplati!!!
Hrvatski proizvodac ne zeli raditi po dugorocnoj strategiji vec zeli zaraditi odmah i sto je vise moguce, osim ako nije u totalnoj banani i onda ce prihvatiti bilo kakav posao da prezivi. Drugo njegove apetite ne moze zadovoljiti trenutacna potraznja i kao direktna posljedica toga je da jednostavan proizvod napravljen u HR na kraju kosta 40% skuplje nego sto bi kostao da se uveze izvana. Tko je sada tu lud, prosjecan amer radi za 70 kuna po satu a prosjecan hrvat za 25 kuna po satu, a u stvarnosti ce proizvod koji napravi 2 puta manje placeni Hrvat u Hrvatskoj biti puno skuplji nego da ga radi skupi amerikanac.
Svaka cast ljudima koji izraduju stvari od staklo plastike, skidam im kapu jer znam koliko se namuce i znam da cesto puta novac koji zarade od toga ode na placanje troskova i na kraju prakticno nista ne zarade. S druge strane koliko je bilo i koliko ima ljudi koji su krenuli u taj posao i nakon par mjeseci ili godinu dana odustali, svi na kraju dodu do iste racunice. Na te kolicine se to u Hrvatskoj ne isplati raditi, jer nitko nikada nece platiti toliko koliko se covjek "najebe" da to napravi.
Marko 82, on 11 February 2010 - 15:58, said:
tocno to, naravno dio mora biti unutar zakonom propisanih okvira. npr za ispuh, glasnoca u db.
Posted 11 February 2010 - 16:13
crossfire, on 11 February 2010 - 16:06, said:
Hrvatski proizvodac ne zeli raditi po dugorocnoj strategiji vec zeli zaraditi odmah i sto je vise moguce, osim ako nije u totalnoj banani i onda ce prihvatiti bilo kakav posao da prezivi. Drugo njegove apetite ne moze zadovoljiti trenutacna potraznja i kao direktna posljedica toga je da jednostavan proizvod napravljen u HR na kraju kosta 40% skuplje nego sto bi kostao da se uveze izvana. Tko je sada tu lud, prosjecan amer radi za 70 kuna po satu a prosjecan hrvat za 25 kuna po satu, a u stvarnosti ce proizvod koji napravi 2 puta manje placeni Hrvat u Hrvatskoj biti puno skuplji nego da ga radi skupi amerikanac.
ovo je totalna istina!!!
Posted 11 February 2010 - 16:31
sramotno je da se neke obične sitnice i djelovi plačaju kao da su od zlata, a zamjenski djelovi (onoliko koliko sam ja imao iskustva) nevaljaju ništa..
na primjeru tog krovnog spojlera sam htio reć da bi za te novce radije ugradio npr. xenon i daljensko/alarm!!
sve ostalo kaj bi napisao je čisti potpis na tvoj post

Sign In
Register
Help
Forums
Members
Help
Calendar
Search

Back to top
MultiQuote