Honda Club Forum: Problem sa kočnicama EG2 - Honda Club Forum

Jump to content

• (2 Pages) +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

Problem sa kočnicama EG2 propadaju

#1 User is offline   tojo909 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Group: Members
  • Vozilo:CRX Del Sol VTi

Posted 24 June 2010 - 20:45

dakle ovak: stavljene su danas flexibilne cijevi od goodridgea i to pletene.. prije su bili origigi gumene.. promjenjene su sve 4..
stavljeno ulje dot.4 tj isto kao sto je bilo i prije.. odzračili mi to.. idem ja đir i kocnice full propadaju.. idu do daske.. koci ali moram ici do kraja.. nema vise ko prije da malo stisnem kocnicu i on koci.. nego bas moram do kraja sa pedalom.. nije mi jasno sto se dogodilo??
jel netko zna? molim za pomoc..
Reality Beats Fiction By Far
0

#2 User is offline   Jaki 

• OldSchool
  • PipPipPip
  • Vozilo:VW Golf MK1, Civic EJ9

Posted 24 June 2010 - 21:31

Nije dobro odzračeno ili negdje pušta ulje.
0

#3 User is offline   tojo909 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 24 June 2010 - 22:03

ako pušta gdje bi to moglo puštati?? i sa starim lajtunzima je dobro kocilo.. nije propadalo..
kada smo ozracili samo ulje je izlazilo van..
0

#4 User is offline   jsruk 

• bmw wannabe
  • PipPipPip
  • Vozilo:USDM coupe mvj

Posted 24 June 2010 - 22:08

ponovo provjeri dal je odzračeno, prvo zadnji desni, pa zadnji lijevi, pa prednji desni i onda prednji lijevi, možda vam je gore na posudi povuko zraka kad ste odzračivali, jer propadanje nema veze s lajtunzima, osim ak ne puštaju ulje negdje
Posted Image
0

#5 User is offline   Jaki 

• OldSchool
  • PipPipPip

Posted 24 June 2010 - 22:08

Probaj odzračit još jednom pa vidi, ak je i dalje tak pregledat čeljusti da nije koja propišala.
0

#6 User is offline   tojo909 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 24 June 2010 - 22:17

ok.. budemo probali jos jednom.. ali sto se tice celjusti, kak moze tek tako propišati?? bilo je malo ulja ispod prednjeg ljevog kotaca nakon sto sam pumpao kocnicu na mjestu. ali kada smo bolje pogledali u svijetlu nije bilo vidjet da ulje curi..
0

#7 User is offline   Kowalski 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Vozilo:CIVIC 1.5 STD HB '91.

Posted 25 June 2010 - 18:10

Ako imaš bubnjeve iza pri promjeni kočionog ulja znaju poćeti puštati zadnji mali cilindri unutar bubnjeva (oko 100kn/kom). Problem se detektira skidanjem bubnjeva i provjerom cilindara. Auto se u vožnji ponaša dobro pri jačem kočenju ali kada stojiš na mjestu na uzbrdici onda kočnica lagano poćne propadati.

Glavni kočioni cilindar raspodjeljuje silu kočenja dijagonalno tj. na desni prednji kotač - lijevi zadnji i lijevi prednji - desni zadnji i u slučaju da gumice u glavnom kočionom oslabe papučica kočnice dosta propadne i koći samo jedan dijagonalni par kotača.
0

#8 User is offline   tojo909 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 30 June 2010 - 20:52

e ovako.. isao danas u Radolu u pulu.. i oni mi ozracili i sve to no međutim i dalje propada.. pa probali upaliti auto i ozraciti dok je auto upaljen.. i međutim i dalje isto.. i tata radola malo gledao i primjetio on da ja imam dvije posude za kocnice.. imam onu glavnu na kocionom cilindru i imam jednu mini posudu ispod baterije za ABS! no međutim meni je ABS iskljucen jer šteka.. ali stavili osigurace i probali ozraciti sa ABS ukljucenim.. no međutim i dalje isto..
tata radola malo razmišljao i zatim išao đir po puli.. vrati se on i izvadili mi ponovno osigurace od ABS-a jer auto bjezi sa svih strana kada se koci.. i vrati se nazad i kaze on meni: "ja mislim da je sada to to"
idem ja đir i nisam mogao vjerovati kako sada hvata kocnicu.. bolesno na kvadrat kako koci.. malo stisnem i to vec hvata.. stisnem jace i auto se zaustavi na licu mjesta.. ko da ima neke trkace super kocnice.. mati mila.. uglavnom, bilo je potrebno malo se voziti sa ABS-om ukljucenim da sve to dođe na svoje mjesto..
malo cudno zvuci ali tako je!! :) pitali samo 50kn a radili mi na autu duže od sat vremena.. ja im vjecno zahvalan.. i svakako preporucam servis RADOLA u puli sta vode tata i sin radola.. :notworthy: tata je bivsi trkac a sin se i dalje bavi brdo utrkama..

i svi koji nesto furate za 282 kocnice - ahahahaha.. pletene lajtunge i to je to.. ako zelim da koci jos bolje jos bi samo trebao staviti malo bolje plocice i dot 5.1. imam sada dot 4.. no ovako kako sada koci ja i vise nego zadovoljan.. u svakom slucaju puno jeftinija varijanta koja se i vise nego isplati.. hvala svima na savjetima i pomoc..
samo gassssssss :w00t:
0

#9 User is offline   cagliostro13 

• Boost Lover
  • PipPipPip
  • Vozilo:del sol

Posted 01 July 2010 - 05:32

briem da sa promjenom sa dot4 na 5.1 nebush nish dobil,sam chesh bacit lovu..to da stavish neko sporcko ulje koje ima vishu tochku vrelishta bi i imalo nekog smisla al opet,kod normalne voznje bash i nechesh skuzhit razliku..jedino kod ganjanja po stazi il po brdima di puno kochish..
0

#10 User is offline   alfa146 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Vozilo:Prelude 2,2 vtiS

Posted 18 July 2010 - 14:51

View Posttojo909, on 30 June 2010 - 21:52, said:

e ovako.. isao danas u Radolu u pulu.. i oni mi ozracili ...

Ozračili ste vi sustav prije :ignat_02: .
Sad ga treba odzračiti.Ušao vam je zrak u kanaliće ABS-a (koji je disfunkcionalan ????),čisto sumnjam da ste ga odzračili jedno vožnjom po Puli,ali daj bože da se varam.Uostalom pođi na valjke u STP pa vidi zaustavnu silu.Kazaljke ne lažu.Ljudski žirosenzor-DA.
0

#11 User is offline   e-one 

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Vozilo:Civic ED7 1.6-16

Posted 22 July 2010 - 10:14

View Posttojo909, on 30 June 2010 - 21:52, said:

-cut-

i svi koji nesto furate za 282 kocnice - ahahahaha.. pletene lajtunge i to je to.. ako zelim da koci jos bolje jos bi samo trebao staviti malo bolje plocice i dot 5.1. imam sada dot 4.. no ovako kako sada koci ja i vise nego zadovoljan.. u svakom slucaju puno jeftinija varijanta koja se i vise nego isplati.. hvala svima na savjetima i pomoc..
samo gassssssss :w00t:

Drago mi je što si zadovoljan s upgradeom lajtunga ali ovaj laugh @ 282mm diskovi je na tvoju štetu :D Radi lajtunga imaš samo bolji "feeling" na kočenju, a sila kočenja ti je ostala ista (osim ako su ti stari lajtunzi bili toliko loši/ispucali/napuhnuti da ti se kočenje s novima sad dovelo u normalu). Veći diskovi se stavljaju jer bolje koče zbog veće kočione površine i manje se griju pod opterećenjem pa im nije toliko izražen fade tj da ti kad se zagriju diskovi i pločice kočnice slabe postepeno dok se ne ohlade. Isto tako kod turpijanja diskovi se hoće pregrijat i izvitoperiti pa ti kočnice počnu trest. Zato svi furaju na 282mm.....da imam para to bi mi bio prvi upgrade na autu, definitivno prije bilo kakvih upgradeova po motoru.....
0

#12 User is offline   tojo909 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 22 July 2010 - 14:17

View Postalfa146, on 18 July 2010 - 15:51, said:

Ozračili ste vi sustav prije :ignat_02: .
Sad ga treba odzračiti.Ušao vam je zrak u kanaliće ABS-a (koji je disfunkcionalan ????),čisto sumnjam da ste ga odzračili jedno vožnjom po Puli,ali daj bože da se varam.Uostalom pođi na valjke u STP pa vidi zaustavnu silu.Kazaljke ne lažu.Ljudski žirosenzor-DA.

ABS je bio all the time iskljucen.. tek kada smo ga ukljucili, vozili se malo njime i ponovno ga iskljucili kocnice su radile kako treba.. sto da ti kazem..

e-one, naravno da su 282 bolje, kako da ne..vece kocnice, veca klijesta itd..ali meni ovo sada koci prebolesno.. ovako mi nije ni na 6.gen VTI kocilo..
0

#13 User is offline   tojo909 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 30 July 2010 - 17:42

e ovako sada.. ovo se i prije događalo no kada sam mjenjao flexibilne sam mislio da ce problem nestati. no međutim i dalje isto, mada sada koci znatno bolje nego ranije..
uglavnom kada naglo zakocim ljeva strana auta mi pobjegne. a i po tragovima kocenja na asfaltu se vidi da je samo desna strana ostavila trag.. dakle ljeva strana ne koci.. servis kocnica mozda? kljesta? mozda bi bilo najbolje da odem u neki ovlasteni servis??
0

#14 User is offline   Esther. 

• 系列
  • PipPipPip
  • Vozilo:Aerodeck B18C MVJ

Posted 30 July 2010 - 19:23

View Poste-one, on 22 July 2010 - 11:14, said:

Drago mi je što si zadovoljan s upgradeom lajtunga ali ovaj laugh @ 282mm diskovi je na tvoju štetu :D Radi lajtunga imaš samo bolji "feeling" na kočenju, a sila kočenja ti je ostala ista (osim ako su ti stari lajtunzi bili toliko loši/ispucali/napuhnuti da ti se kočenje s novima sad dovelo u normalu). Veći diskovi se stavljaju jer bolje koče zbog veće kočione površine i manje se griju pod opterećenjem pa im nije toliko izražen fade tj da ti kad se zagriju diskovi i pločice kočnice slabe postepeno dok se ne ohlade. Isto tako kod turpijanja diskovi se hoće pregrijat i izvitoperiti pa ti kočnice počnu trest. Zato svi furaju na 282mm.....da imam para to bi mi bio prvi upgrade na autu, definitivno prije bilo kakvih upgradeova po motoru.....

+1 za post ;)

View Posttojo909, on 22 July 2010 - 15:17, said:

e-one, naravno da su 282 bolje, kako da ne..vece kocnice, veca klijesta itd..ali meni ovo sada koci prebolesno.. ovako mi nije ni na 6.gen VTI kocilo..

Bivsi Aerodeck je imao 1240kg i OEM prednje 262mm i zadnje 240mm diskove + ABS naravno.

Dok nisam probao i uzeo OEM VTi sa 282mm front i 260mm rear, tvrdio sam sve isto kao i ti. Koci .ebeno i jako, ugl. prebolesno....

Danas nakon jos jednog pozitivnog i dvogodisnjeg iskustva mogu rec kako sam .ebeno bio u zabludi. Kad sjednem u šogijev karavan (moj bivši), sve je tako cudno, mekano, i max. nesigurno. Koci on da se razumijemo, ali ni blizu kao 282mm, s tim da i on i ja imamo novi set diskova i plocica!

Nego, glede tvog problema.... Moguce da je problem u celjusti. Samim testom tragova na ceti, te zanosenjem, ocito je da ti celjust ne hvata.... Ja bi probao sa setom za reparaciju!?
Posted Image
0

#15 User is offline   cagliostro13 

• Boost Lover
  • PipPipPip

Posted 30 July 2010 - 19:31

dobro ti Robi veli..reparirat cheljust i vjerojatno chesh rijeshit problem..da sam na tvom mjestu,repariro bi i jednu i drugu stranu..
0

#16 User is offline   Esther. 

• 系列
  • PipPipPip
  • Vozilo:Aerodeck B18C MVJ

Posted 30 July 2010 - 19:40

Slažem se ;)
Posted Image
0

#17 User is offline   tojo909 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 30 July 2010 - 20:24

ok, pošto to još nikada nisam radio, sta trebam kupiti, gdje to mogu kupiti i kolko novaca sve to dođe?? :)
0

#18 User is offline   cagliostro13 

• Boost Lover
  • PipPipPip

Posted 30 July 2010 - 20:28

ja sam nosio cheljusti na reparaciju,firma se zove Guma Metal, al tebi to ne pashe sigurno jer su oni u Zagrebu..mislim da je reparacija jedne cheljusti bila 150-tak kn..
0

#19 User is offline   tojo909 

• Advanced Member
  • PipPipPip

Posted 31 July 2010 - 08:12

hmm, otvoriti cu temu na tuning-istra forumu, mozda netko zna nekog u istri.. si skinuo celjusti sam ili ti to oni naprave?
0

#20 User is offline   Jaki 

• OldSchool
  • PipPipPip

Posted 31 July 2010 - 11:39

View Posttojo909, on 31 July 2010 - 09:12, said:

hmm, otvoriti cu temu na tuning-istra forumu, mozda netko zna nekog u istri.. si skinuo celjusti sam ili ti to oni naprave?

Kupit set za reparaciju OEM i promjenit, nije teško, ovo kaj u guma montu stavljaju je za ubit, kad sam vidio te gumice mrak mi na oći opal.
0

• (2 Pages) +
  • 1
  • 2
  • You cannot start a new topic
  • You cannot reply to this topic

1 User(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users