Franić- Split, on ti je ovlašten, štelanje ventila svakih 40.000km, ako nemaš plin ugrađen košta 160,00 Kn u ovlaštenom servisu bez računa, sa računom 200,00 Kn. Ako imaš plin ventili se štelaju svakih 20.000km a cijena je ista (160,00 Kn ili 200,00 Kn). Meni to sve radi mehanićar, zapolsenik ovlaštenog servisa Honda i to u servisu, pola sata posla i na miru si. Štelanje vetila i gledat da je ulje stalno na MAX na CL7/CL9 Accordima je cijela nauka tog auta. Ako ulje nije na MAX (a potroši više kad ga gariš u crvenom), rastegne se lanac, ako imaš ulje uvijek na MAX nemaš što razmišljati, samo limitator (tj. isključenje okretaja) ti je granica.
Javi ako ti kažu više od 200,00 Kn sa PDV-om da košta štelanje ventila, pa ih ja zovem. Mislim da je to ok cijena, 200,00 Kn sa PDV.oom ili 160,00 Kn bez PDV-a.
Evo ja dobia ponudu od ovlastenong servisa za podesavanje ventila i izmjenu ulja za 1600kn (Hondu Civic 1.8 benzin). U ponudi je ulje 5w40 i filter ulja za cca 500kn bez pdv-a. Znaci oko 1000kn bi me izaslo podesavanje ventila s novom brtvom poklopca ventil...kad citam ovu temu cini mi se da me ovi zele dobro oderati