C0d3r 0 Posted June 3, 2021 Report Share Posted June 3, 2021 Pozdrav svima, evo da prije pitanja malo pojasnim situaciju... dakle s obzirom da selim iz BiH u HR(sluzbeno jer faks zavrsava, iako sam generalno u HR vec niz godina) moram si uzeti auto, ne toliko zbog samog posla nego zbog nekih drugih stvari pa je to razlog i zbog kojeg nemam vremena cekati neku novu lovu.. trenutno vozim w203 c220, automatik i sad preskup je prijevoz tog auta u HR(rekli su mi oko 2500 do 3000 eura) ja trazim dostojnu zamjenu, bas noviji auto tesko mogu uzeti osim ako je to Renault ili Kia, ali nekako sam skeptican oko toga, a i nekako vise naginjem benzincu ovaj put i to me sve vodi do japanaca, a znam da je tu Honda najjaca...Ono sto sam ja nasao i sto mi odgovara je Accord 2008-2010 godina 2.0 i 2.4, neki imaju plin, neki ne, ili naravno Civic mrvicu mladji..Radim oko 15tkm godisnje, a budzet je cca 8keura...Potrosnja mi nije toliko bitna, tj. normalan sam vozac, ali volim da ima snage kod pretjecanja, uzbrdica(s punim autom i sl) pa onda radije nek popije 12-13 po gradu, ali nek me ne izda ovamo kad treba..Evo uzevsi ovo moje u obzir, vas savjet ima li smisla traziti Accorda sa ovim budzetom, vidio sam par zanimljivih primjeraka sa ne prevelikom kilometrazom i to cak benzin/plin kombinacije.. da idem na Civica(iako mi ta generacija nije bas nesto dizajnom, al boze moj...) ili da ipak trazim nesto jeftinije od Honde, a na Hondu se vratit kad bude vise love?Svi savjeti i preporuke su dobro dosle, koji model,koji motor,na sto posebno obratiti paznju itd, prilicno se slabo razumijem u automoto svijet generalno pa hvala svima unaprijed... Link to post Share on other sites
Lovre 57 Posted June 4, 2021 Report Share Posted June 4, 2021 Kod Accorda je problem ?to ih je hrpa u tom rangu novaca slabo odr?avana i onda kupuje? ma?ka u vre?i. Da se na?i sasvim pristojan Accord 2.0 ili ?ak 2.4 za te novce. cca 150kkm - 200kkm i to bude auto super pouzdan, samo treba malo biti strpljiv i ?ekati priliku. Svakako odnesi auto nekom da ti ga dobro pregleda, nekom od ekipe koja zna Honde... Link to post Share on other sites
C0d3r 0 Posted June 5, 2021 Author Report Share Posted June 5, 2021 Hvala na odgovoru...Ma da, tog stanja auta se najvise bojim, cak razmisljam da mi je ipak pametnije ovog uvesti.. znam da imam mehanicki 100% ispravan auto i to dosta toga odradjeno u zadnje vrijeme...Ja kao racunam da ga mogu prodati za 5(a upitno je) dakle dodam 3 i sto god kupim, kupujem macka u vreci...A raspitao sam se malo, preko 3k eura ne bi smio biti uvoz sadasnjeg... velik novac je, al ocito je da cu ga svejedno morati dati, pa mozda bolje na ovo sto znam... Link to post Share on other sites
C0d3r 0 Posted June 9, 2021 Author Report Share Posted June 9, 2021 On 6/4/2021 at 11:45 AM, Lovre said: Kod Accorda je problem ?to ih je hrpa u tom rangu novaca slabo odr?avana i onda kupuje? ma?ka u vre?i. Da se na?i sasvim pristojan Accord 2.0 ili ?ak 2.4 za te novce. cca 150kkm - 200kkm i to bude auto super pouzdan, samo treba malo biti strpljiv i ?ekati priliku. Svakako odnesi auto nekom da ti ga dobro pregleda, nekom od ekipe koja zna Honde... Bazirao sam se malo na ovo sto si rekao Accord 2.0 ili 2.4… i naletio sam vec u ovom vremenu na 1-2 fina, jedino problem sto nemam sad vremena fizicki se tim baviti, nego cekam jesen… ono sto me zanima u startu na sto trebam obratiti paznju kod benzinca, sta provjeravati, kakvi su mali/veliki servisi kad bih teoretski kupio nekog i tako? dosad sam vozio samo dizele, pa zato pitam i ima li gdje blizu splita pouzdanih Honda mehanicara jer mi je i to jako bitno, da imam “svog” mehanicara relativno blizu kuce, ne bih bas u ovlastene vozio auto star 10-12 godina to mi je malo preskup sport(koji god auto je u pitanju, a i sa ovlastenima sam dosad imao najlosija iskustva iskreno)… inace pretragu sam bazirao na ove primjerke za 6-7k tako da me i sa stvarima koje odmah moram uloziti i sl taman izadje 8k, to mi nekako jedino isplativo, ako racunam auto 8k opet treba ulagati racunica je 9-10k, e onda je isplativije uvozit sadasnje Link to post Share on other sites
mirko 8 Posted June 20, 2021 Report Share Posted June 20, 2021 Mene si malo zbunio sa rasponom godišta, jer 2008-2010 godišta imaju dva modela. Accorda 2008. sam ja imao, 2.4 Executive, stavio sam mu BRC plin. Potrošnja 12-13 po gradu?! Haha... Možda ako ga baš ganjaš ko mamlaz. Meni je po Rijeci trošio ispod 10, plina. Obzirom na budžet, mislim da ti je ta generacija realna. Najviše treba gledati je li bilo karambola i kako je održavan, mehanika je najmanji problem. 2.0 ili 2.4... Svedno. Glavno da je u dobrom stanju. Ja sam svoga uzeo upravo zbog odličnog stanja, a tražio sam Civica. Link to post Share on other sites
C0d3r 0 Posted June 20, 2021 Author Report Share Posted June 20, 2021 Hvala na odgovoru, slabije se kuzim i pratim modele iz godine u godinu iskreno, al ono do 2010 sam vidio da ih ima, meni svi djeluju isti model(malo vise ili manje opreme)… ta potrosnja mi je okej... hvala na odgovoru Link to post Share on other sites
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.